Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Първата в света 3D принтирана офис сграда

Построена бе първата  3D принтирана офис сграда. Тя се намира в Дубай и е напълно функционална. Сградата вече е официално открита, с което се бележи големия напредък в архитектурата и инженерството.

Официалното откриване бе в понеделник и на него присъстваха редица важни личности за Дубай, сред които и шейх Мохамед – вицепрезидент, министър председател на Обединени арабски емирства и емир на Дубай.

Сградата се нарича „Office of the Future” и за момента е в ролята на временен дом за Dubai Future Foundation.

“Днес обявяваме откриването на първия 3D принтиран офис в света, по-малко от месец, след като започнахме 3D принтирането в Дубай, което показва модерен модел на строителство. Това е опит, който споделяме със света за употребата на бъдещета технология в човешкия живот. Това също така е важно събитие и за ОАЕ като глобален лидер в стратегическите постижения“, заяви шейх Мохамед.

Постройката е снабдена с вода, електричество, телекомуникации и климатици. Сградата, разбира се, е проектирана и да пести енергия.

За построяването на този забележителен офис е използван 3D принтер, който е висок 6 метра, 36 метра дълъг и над 12 метра широк. Освен това не е бил необходим голям екип от хора, който да сглоби принтираните елементи. По офиса са работили 7 човека и 10 електротехника.

Сградата е била готова и функционираща само след 17 дена. Според дубайските медии това е спестило над 50% трудова сила, в сравнение с традиционните сгради, построени по обичаен начин с тези размери.

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-02

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-04

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-05

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-06

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-09

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-10

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-11

UAE-Dubai-Office-of-the-Future-lead-1020x399

Източник на информацията: 1kam1.com