Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Курс “Сертифициран дизайнер на пасивни сгради”

Камара на архитектите в България, Пассив хаус и УАСГ организират Курс “Сертифициран дизайнер на пасивни сгради”.

Oбучението е с продължителност 5 дни и е предназначено за архитекти, които биха желали да получат солидна основа от знания, необходими за проектирането на пасивни сгради. След преминаване на курса, участниците могат да се явят на изпит за сертификат и да получат международно признатата титла “Сертифициран дизайнер на пасивни сгради”. Сертификатът се издава от Института за пасивни сгради в Дармщат, Германия.

Теми, които ще се изучават по време на курса:
Въведение в стандарта за пасивните сгради; Сградна обвивка; Въздухонепроницаемост; Прозорци за пасивна сграда; Проектиране без термомостове; Термографски изображения и тест за въздухонепроницаемост; Вентилация на пасивната сграда; Строителен надзор и контрол на качеството; Oтопление; Генериране на топлина и доставка; Температурни разлики; Икономика на пасивните сгради;

Участниците в обучението ще получат учебни материали (над 1000 цветни страници).

Такса обучението при регистрация до 21 юли, 2017 :

  • За членове на РК София Област – 400 лв без включено ДДС.
  • За членове на всички останали регионални колегии на КАБ – 480 лв без включено ДДС.
  • Такса за колеги, които не са членове на КАБ – 580 лв без включено ДДС.

Такса обучението при регистрация след 21 юли, 2017 :

  • За членове на РК София Област – 480 лв без включено ДДС.
  • За членове на всички останали регионални колегии на КАБ – 560 лв без включено ДДС.
  • Такса за колеги, които не са членове на КАБ – 660 лв без включено ДДС.

В таксата не са включени софтуера Пакет за проектиране на пасивни сгради PHPP9 (2015) и изпита за сертификат. Не е включен и обяд по време на обучението.

Двудневен интензивен подготвителен семинар за подготовка за изпита “Сертифициран дизайнер на пасивни сгради”  – 7 – 8 август, Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) гр. София

Семинарът е предназначен за участници, които планират да се явят на изпит за сертификат. Обучението се предлага само в пакет с изпита за сертификат. По време на двата дни участниците ще решават тестове и задачи, с които се цели да им се помогне за успешното вземане на изпита. Всеки участник ще получи книжка със задачи и решения и примерен тест.  Изпитът ще се проведе на 7 октомври, 2017 в гр. София. Цена на семинара 170 лева + 530 лева такса за изпита (Общо 700 лева). Цените са без включено ДДС.
За регистрация и записване изпратете имейл на office@eplusinternational.com или се обадете на телефон 0888 041 168.

Лектор: арх. Гергана Барабонкова LEED AP – сертифициран лектор към Института за пасивни сгради в Дармщат, Германия. (Passivhaus Institut).
Пасивните сгради са супер изолирани, почти херметични сгради, която използват до 90% по-малко енергия за отопление и охлаждане от построените по традиционния начин сгради. Термомостовете в тях са сведени до минимум, за да се намалят топлинните загуби. Пасивните сгради имат вентилационна система с рекуператор за оползотворяване и възстановяване на енергията, балансирано и постоянно подаване на свеж въздух. Концепцията за пасивните сгради включва един цялостен подход за изграждането на икономични, качествени, здравословни и устойчиви сгради. Повече за пасивните сгради може да прочетете тук.

Към момента има над 5600 сертифицирани дизайнери на пасивни сгради в света. След успешно представяне на изпита, участниците в обучението ни ще получат международен сертификат, издаден от Института за пасивни сгради в Дармщат, Германия и имената им ще бъдат вписани в международния регистър за сертфицирани дизайнери на пасивни сгради. (http://www.passivhausplaner.eu/mitgliederdatenbank.php)