Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Регистрация за световния конгрес на архитектите в Рио де Жанейро

От 19 до 23 юли 2020 г. Рио де Жанейро ще бъде домакин на 27-ото издание на Световния конгрес на архитектите на МАУ.

Тригодишният конгрес се организира под егидата на Международния съюз на архитектите (UIA), като привлича приблизително 15 000 участници от цял ​​свят. Институтът на архитектите в Бразилия (IAB) отговаря за организирането на бразилската редакция на конгреса през 2020 г.

RIO2020 UIA е най-голямото глобално събитие в областта на архитектурата и урбанизма, като целта му е да стимулира обмена на идеи и опит между архитекти, урбанисти, студенти, градски мислители, публични служители и други заинтересовани групи, насърчавайки дебати и решения.

Конгресът ще се проведе в двореца Густаво Капанема, който е обществена сграда, разположена в центъра на град Рио де Жанейро. Счита се за забележителност при създаването на модерната бразилска архитектура и е проектиран от екип, съставен от Лусио Коста, Карлос Лео, Оскар Нимайер, Аффонсо Едуардо Рейди, Ернани Васкочелос и Хорхе Мачадо Морейра, с консултацията на Льо Корбюзие.

С темата „Всички светове. Само един свят. Архитектура 21 ”, тя ще се занимава с чувствителни въпроси, свързани с големите градове: инфраструктура, строителство, жилища, мобилност, култура и градоустройство. Интензивният дневен ред от дейности ще се осъществява главно в центъра на Рио де Жанейро.

Институции и културни обекти, като музеи, галерии, площади и места, ще бъдат домакини на дискусии и изложби през 2020 г. Сключени са споразумения с повече от 40 институции за изложби, форуми, бизнес експозиции, беседи, семинари, семинари, конкурси, проекти и работа в мрежа и социални събития.

Преди Световния конгрес на 17 – 18 юли 2020 г., Световният форум на градовете ще открие официалната програма с участието на политически, предприемачески, културни и социални лидери от цял свят.

Поканата за академични документи и професионални проекти вече е достъпна на уебсайта на конгреса.