Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Дискусия с Евгений Ширинян

Лаборатория “ЗА градско развитие” ви кани на следващото събитие от серия публични дискусии, на които урбанисти и архитекти, работещи в чужбина споделят изводи от собствения си опит.

Дискусиите целят да бъдат повод за срещи в продължаващия опит за критично осмисляне на съществуващата система на планиране.

Следващото събитие от серията ще се проведе на
19 февруари (сряда) от
18:30 г. в
Генератор, бул. „Черни връх“ № 47, Бизнес център Витоша, източен вход

с участието на Евгений Ширинян.

Тема на презентацията му ще бъдат противоречивите явления в урбанистичното развитие на Москва, Русия, като влиянието на института „Стрелка“ върху качеството на урбанизираната среда, проектирането и градските изследвания в Русия; събарянето на „Хрусчовките“; мащабното благоустройство и ръста на политическата активност на гражданите. В края на срещата Евгений ще коментира основните позитивни страни на урбанистичната политика на София.

Евгений е архитект и преподавател по „Основи на ГИС“ в Московския архитектурен институт (МАРШ). Специалист е по ГИС/BIM в областта на устройственото планиране. Специализирал е в областите на културно-историческите изследвания, визуалените анализи и архитектурните концепции като част от Института за Генерален план на Москва. Зад гърба си има изследователска работа в етапите на събиране на данни, анализ и подготовка на картографски материали, както и разработването на 3D-модели на различни градове в Русия. Автор е на програмата за магистърски и бакалавърски програми по цифрови технологии в архитектурното проектиране в МАРШ, и в други учебни заведения.

По възлагане на ОП „Софпроект-ОГП“ Евгений разработва проучване „Визуални коридори към Витоша – Първи етап“.

Разговорът с Евгений Ширинян ще бъде воден и модериран от Нурхан Реджеб от студио place.make.

Заповядайте (като активни участници в дискусията).
.
(1) Аудио запис на първото събитие от серията, дискусията с Грант Хромас (Grant Hromas), говорил за системата на планиране в САЩ (Сиатъл и Чикаго), можете да изтеглите от ТУК.

(2) Аудио запис на дискусията с Иван Караджов, говорил за системата на планиране в Германия (Мюнхен), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Иван е налична ТУК (презентация) и ТУК (текст).
(3) Аудио запис на дискусията с Никола Белчев, говорил за системата на планиране в Обединеното кралство (Лондон), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Никола е налична ТУК (презентация).
(4) Аудио запис на дискусията с Павел Янчев, говорил за системата на планиране в Белгия (Брюксел), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Павел е налична ТУК (презентация).

С оглед ограничаване на използването на ресурси, моля не стриймвайте записите, а първо ги свалете на вашето локално устройство и след това ги преслушайте.