Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

„Бъдещето на децата ни и връзката с гражданското образование“

Лаборатория “ЗА градско развитие” ви представя видео разгвор, част от серия дискусии, целящи да бъдат повод за критично осмисляне на съществуващата система на планиране с участието на Ангел Георгиев.

Ангел има над 13 години опит като обучаващ и презентатор, като е провеждал обучения в Европа, САЩ и Близкия Изток. През последните 6 години е част от образованието по Софтуерно инженерство у нас. Ръководил е екипа, който развива СофтУни през 2015-2017 г., а по-късно разработва вътрешната програма за обучение и развитие в Мусала Софт. Координира разработката на учебното съдържание за професия “Приложен програмист” към МОН и обучава деца (6 – 18 г.) в направленията технологии и програмиране. Основател е на Знам.бе.
Ангел участва и в процеса по изготвяне на Визия за София: първо като част от екипа, съставил методическите насоки за разработване на Визията, а по-късно и като експерт, осъществяващ мониторинг по направление „Технологии, икономика и управление“.
Тема на презентацията му е „Бъдещето на децата ни и връзката с гражданското образование“. Ангел представя резултатите от първото образователно турне на Знам.бе, в което над 10 000 ученици и учители попълниха въпросника за професионална ориентация и научиха коя е тяхната бъдеща професия. За инициативата той споделя: „Чрез турнето успях да се запозная с много различни учители, родители и ученици от всички областни градове в България и да разбера повече за техните нагласи за учене и обучение.“ В презентацията си Ангел представя и идеята за това колко много различните индустриални революции са повлияли на процесите на образование в България, и ще коментира това, че нуждите на съвременното общество са много по-различни от нуждите на обществото, създало същите образователни пространства и процеси, които ползваме и днес.

Разговорът с Ангел Георгиев е воден и модериран от Марин Заимов.

(1) Аудио запис на първото събитие от серията, дискусията с Грант Хромас (Grant Hromas), говорил за системата на планиране в САЩ (Сиатъл и Чикаго), можете да изтеглите от ТУК.

(2) Аудио запис на дискусията с Иван Караджов, говорил за системата на планиране в Германия (Мюнхен), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Иван е налична ТУК (презентация) и ТУК (текст).
(3) Аудио запис на дискусията с Никола Белчев, говорил за системата на планиране в Обединеното кралство (Лондон), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Никола е налична ТУК (презентация).
(4) Аудио запис на дискусията с Павел Янчев, говорил за системата на планиране в Белгия (Брюксел), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Павел е налична ТУК (презентация).

(5) Видео запис на дискусията с Евгений Ширинян, говорил за градоустройственото развитие на Москва (Русия), можете да гледате ТУК.

За информация за предстоящи разговори, моля следете facebook страницата на ЗА градско развитие