Представяне на гост лекторите в международната конференция и излoжение „CasaClima – да построим бъдещето““

УЛРИХ КЛАМЩАЙНЕР, ТЕХНИЧЕСКИ ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ CASACLIMA
Част от Агенция Südtirol – CasaClima от 2007 г., като от 2018 заема длъжността, а преди това е отговарял за енергийното сертифициране на сградите. Работи активно и спомага за развитието на Агенция Südtirol – CasaClima още от нейното създаване през 2002 г.

Д-р Кламщайнер завършва специалност Приложна физика в Университета в Милано и е експерт по строителна физика и околна среда. Работил е като научен инспектор в Провинциалната агенция за Околна среда на автономна провинция Болцано.
Работи активно по няколко европейски изследвания и има в множество публикации по темите строителна физика и енергийно проектиране на сгради.

ИНЖ. УЛРИХ САНТА Е ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ SÜDTIROL – CASACLIMA
Ръководел е отделите за Информационни и комуникационни технологии и Интелигентни транспортни системи и Телематика към голямо инфраструктурно дружество в Италия.
Управлявал е и собствен бизнес в областта на софтуер, инженерни и автоматизационни технологии, с особен фокус върху строителни технологии, мониторинг и измерване.
Удостоен е с наградата „Клаус Фишер – Награда за иновации“
Координира Работна група на ЕС за алпийския регион (EUSALP), създадена за насърчаването на енергийната ефективност и производството и използването на възобновяема енергия в Алпийски регион.
ИНЖ. ЕМИЛИАНО ЛЕОНИ, е завършил специалност Гражданско строителство в Университета в Тренто и от години е консултант на Агенция CasaClima. Инж. Леони ще представи своя опит в изграждането на нови сгради при „нулево въздействие“.
Инж. Леони проектира от години семейни жилища от типа „пасивна къща“ със сертификат на Агенция CasaClima.
От 2006 г. е вписан в регистъра на експерти на Агенция CasaClima, а от 2009 г. в регистъра на Агенцията за консултанти по проекти за пасивни къщи.
Чрез своето студио, Leoni & Leoni, е проектирал няколко административни сгради, както и училища и спортни зали. Общото между проектите му е, че винаги са с ниска консумация на енергия и с акцент към околната среда.
Инж. Леони е написал множество статии за различни специализирани архитектурни списания. Благодарение на проектите си е спечелил множество премии.

Имаме удоволствието да Ви поканим на Изложение и международна конференция „CasaClima: Да построим бъдещето“, което ще се проведе на 16 ноември 2021 г. в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“.


Можете да изтеглите pdf файл с програмата:

Програма на конференцията и изложението CASA CLIMA


Форумът се организира от Конфиндустрия България, сдружение на италианското предприемачество в България, в партньорство с Агенция CasaClima и в сътрудничество с Посолството на Италия в България и Камара на Архитектите в България Регионална Колегия София Област.

Събитието е включено в официалната програма PRE-COP26, част от предварителните инициативи на Италия във връзка с  Конференция на ООН за изменението на климата (COP26) в Глазгоу и събира на едно място водещи професионалисти и експерти от сектора, в комплексна програма:

  • Международно изложение на фирми от сектора
  • Кръгла маса, с участието на представители на българските и италиански институции
  • Представяне на Агенция CasaClimaмеждународно признатият италиански орган за сертифициране на екологичната устойчивост на сградите и високите постижения на Италия в строителството с „нулево въздействие“.
  • Технически панели с участието на италиански архитекти и експерти

ПРОГРАМА

09:30 – РЕГИСТРАЦИЯ

10:00-10:30 – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

РОБЕРТО САНТОРЕЛИ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОНФИНДУСТРИЯ БЪЛГАРИЯ

Н.ПР.ДЖУЗЕПИНА ДЗАРА,ПОСЛАНИК НА ИТАЛИЯ В СОФИЯ

АРХ. ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ, ГЛАВЕН АРХ. НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

10:30-10:45– КОНЦЕПЦИЯТА CASACLIMA

10:45-12:30– КРЪГЛА МАСА : БЪДЕЩЕТО НА ГРАДОВЕТЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

АРХ.ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ, ГЛАВЕН АРХ. НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ИВАЙЛО АЛЕКСИЕВ, ИЗПЪЛНИТЕТЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯТА ЗА УСТОЙЧИВОЕНЕРГИЙНО РАЗВИТИ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТАЛИАНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА CASA CLIMA

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КАБ РК СОФИЯ ОБЛАСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА УНИКРЕДИТ

МОДЕРАТОР:ПЛАМЕН ДИЛКОВ

12:30-14:30 – ОБЯД

14:30-15:30 – ПАНЕЛ 1: НОВО СТРОИТЕЛСТВО (САМОСТОЯТЕЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, КООПЕРАЦИИ И ИНДУСТРИАЛНИ ПРОЕКТИ)
ЛЕКТОР: ИНЖ. ЕМИЛИАНО ЛЕОНИ

15:30-16:30 –ПАНЕЛ 2: РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ И РЕСТАВРИРАНЕ НА СГРАДИ
ЛЕКТОР: УЛРИХ КЛАМЩАЙНЕР, ТЕХНИЧЕСКИ ДИРЕКТОР НА CASACLIMA

16:30-17:45 –ПАНЕЛ 3: МАТЕРИАЛИ И СИСТЕМИ НА CASACLIMA
ЛЕКТОРИ: ФИРМЕНИ ПРЕДСТАВЯНИЯ
МОДЕРАТОР:ДЖОВАНИ МАРТИНЕЛИ

18:00-20:00 – КОКТЕЙЛ

20:00 – ЗАКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО

Международното изложение ще даде възможност на фирмите да представят своите продукти и иновации, както и да намерят нови партньори в страната и в Европа. На този линк можете да намерите програмата на събитието, условията за участие в изложението и допълнителни възможности за реклама. CASACLIMA: ДА ПОСТРОИМ БЪДЕЩЕТО 

Участието в конференцията е безплатно, но със задължителна регистрация на имейл segreteria@confindustriabulgaria.bg или на следния линк: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfk…/viewform

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи противоепидемични мерки.