Фолклорен кулинарен фестивал на Община Брацигово

На 10 септември 2022г. от 13 до 15 часа в двора на етнографския комплекс на Исторически музей в Брацигово ще се проведе Фолклорен кулинарен фестивал на Община Брацигово, като част от програмата на провеждащия се за втора година архитектурен форум “Брацигово – каменният поток на времето“ от 9 до 11 септември.

На фестивала посетителите ще имат възможност да видят и опитат ястия както от гр. Брацигово , така и от селата в общината – Равногор, Розово, Бяга, Козарско, Исперихово и Жребичко. Освен традиционните Брациговски милинки, Брациговска пита, Брациговски питули, Зелник, Баница с картофи, Лютко, Орехов ликьор и много други, на фестивала ще бъдат представени и  продукти от местни производители.

Очакваме ви в автентичната атмосфера на „Етнографската експозиция“ и тази на „Брациговската архитектурно-строителна школа през Възраждането “ под звуците на музикалната и танцова програма на фолклорен танцов ансамбъл „Български Ритми“.

Входната такса за събитието е 9 лв, като тази цена включва и възможността, да се разгледа и музейната експозиция в “Попови и Къневи къщи“.


Събитието е осъществено с финансовата подкрепа на Община Брацигово, Камара на архитектите в България и Камара на строителите в България.