Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Официална покана за тържественото отбелязване на юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ

Уважаеми колеги,

Каним Ви на 27 октомври от 19:00 ч. в централното атриумно пространство на УАСГ, където ще бъдат тържествено отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ с откриване на три изложби:

„Брациговска архитектурно строителна школа“ – обща изложба на КАБ РК София Област с автор арх.Десислава Димитрова и Архитектурен факултет на УАСГ – катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“, „Технология на архитектурата“

Сградите представени в експозицията с чертежи на проф.арх.Пейо Бербенлиев издадени в книгата му „Брациговските майстори строители“ през 1963г. и снимки на сградите днес, направени от арх.Димитрова са:

 • Историческият музей в Карлово
 • Църквата „Свети Никола“ в Карлово
 • Църквата „Света Марина“ в Пловдив
 • Църквата „Света Богородица“ в Пазарджик
 • Църквата „Свети Свети Петър и Павел“ в Сопот
 • Църквата „Света Богородица“ в Калофер
 • Дамовата къща в Брацигово
 • Ликомановата къща в Брацигово
 • Църквата „Свети Йоан Предтеча“ и камбанарията в Брацигово – най-високата православна свободностояща камбанария на Балканския полуостров

„80 години Строителен факултет на УАСГ“

„Мостове на градежи“ – фотографска изложба на „Нашият дом е България“ с куратор арх.Пламен Мирянов

Ще бъде официално представена и  реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от „3D ГАРДЕН“ ЕООД. Арт инсталацията, която създадоха специално за пространството на УАСГ вдъхва нов живот на пространството. Тя ще ви докосне до цветни и приказни сюжети и ще ви потопи в един модерен „Зелен Свят“.

Призвание за екипа на 3D GARDEN е иновативно да интегрира зеленина в класически и традиционни интериори и неусетно да създава игриви природни и органични форми, напомнящи за живота навън. Те създават спокойствие и уединение със скандинавски мъх, стабилизирана и естествена растителност. Убедени са, че растителността дава сила за живот и изпълва сетивата на всеки един от нас.

През последните години развиват нова тенденция – „прокрадваща се зеленина в градския начин на живот“. Създават авангардни декорации, живи стени, зелени преградни панели и „вечни“ бонсаи. Всеки техен проект носи своя собствена душа, идея и смисъл!

Очаква Ви музикална програма с квартет „Quarto“ с първа цигулка Иван Пенчев, коктейл и специална изненада в края на вечерта.

Водещ на програмата Галя Димитрова.


Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на КАБ РК София Област и Строителен факултет на УАСГ.

 

ГЕНЕРАЛНИ СПОНСОРИ:

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ:

 

 

 СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ:

 

Медийни партньори:

 


 • КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.
 • УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ
  Университетът е основан през 1942 г. като Висше техническо училище (ВТУ), което по-късно – 1945 г., се превръща в Държавна политехника. През 1953 г. се отделя като Инженерно-строителен институт (ИСИ), който през 1963 г. е преименуван на Висш инженерно-строителен институт (ВИСИ), а през 1977 г. – на Висш институт по архитектура и строителство (ВИАС) . През 1990 г. ВИАС е преименуван на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) по решение на Общото събрание на ВИАС, а на 21 юли 1995 г. официално е преобразуван в университет с решение на Народното събрание. На 15.11.2001 г. получава институционална акредитация.