Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Изложба „ГРАДЪТ И СГРАДИТЕ“

19-31 октомври 2011, Културен комплекс „Антична София“
Пешеходното пространство пред Президентството и хотел „Шератон“ – Ларгото

За последните 10 години Национален конкурс „Сграда на годината“ проследява еволюцията на проекти на стойност над 10 млрд. лева. Безспорно тези инвестиционни усилия са основен фактор при формирането на средата, в която живеем и работим, на градовете, които все повече се доближават до своята европейска визия, и на България като културна дестинация.

За да отбележат 10-годишнината на конкурса, организаторите от „Градът Медиа Груп“ съвместно със Столичната община и дългогодишният генерален спонсор на конкурса Euromarket организират изложба „Градът и сградите“, която ще представи всички номинирани сгради от създаването на „Сграда на годината“ до днес, като по този начин привлече вниманието на широката общественост към постиженията на инвестиционните компании и положителния отпечатък, който те оставят върху днешния облик на градовете. Изложбата ще се проведе в най-престижната пешеходна зона в София – Ларгото, пред президентството и хотел „Шератон“, и ще бъде открита в присъствието на всички участници и гости на конкурса през годините.

Изложбата включва:

– Всички номинирани сгради в Национален конкурс «Сграда на Годината»от 2002 до 2010 година.

– Благотворителните инициативи за подпомагане, възстановяване и съхранение на паметници на културата и обекти с важно историческо значение – Боянската Църква, Музей Колю Фичето, гр. Дряново

– Средновековни градове и сгради – фотоизложба „Крепостите в България“ на Светлозар Стоянов

За повече информация: www.buildingoftheyear.bg