Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Блестящ общ празник посветен на юбилейните годишнини на Камара на архитектите в България и Университетa по архитектура строителство и геодезия

На 27 октомври с много светлина и блясък тържествено бяха отбелязани в общ празник 85 годишния юбилей на Камара на архитектите в България и 80 годишния юбилей на Университета по архитектура строителство и геодезия. Над двеста гости бяха част от събитието в УАСГ организирано от КАБ Регионална колегия София Област и Строителния факултет на УАСГ.

Официалната част на вечерта започна с приветствие на Ректора на университета проф. д-р инж. Иван Марков и връчване на плакет на УАСГ на КАБ в знак на дългогодишното съвместно партньорство.

С юбилеен плакет на Камарата връчен от нейия Председател арх.Владимир Милков на Ректора на УАСГ, бе засвидетелствано признанието и значимостта на УАСГ, като най-старото висше учебно заведение в образованието на архитекти, инженери и урбанисти.

Изпълнителният директор на Камара на строителите в България Валентин Николов прочете официалното приветствие на Председателя на КСБ инж.Илиян Терзиев и подари икони на декана на Строителния факултет на УАСГ доц. д-р инж.Емад Абдулахад и Председателя на КАБ арх.Владимир Милков.

УВАЖАЕМИ ПРОФ. МАРКОВ,
УВАЖАЕМИ АРХ. МИЛКОВ,

От свое име и от името на УС на КСБ имам удоволствието да отправя нашите най-сърдечни поздравления по повод юбилейните годишнини на УАСГ – 80 г., и на Камарата на архитектите в България – 85 г.

Знаково е, че отбелязвате съвместно своите празници, като ни припомняте, че само обединени можем да работим за развитието на сектор „Строителство“ и да правим страната ни все по-модерна и привлекателна за живот и инвестиции. И Университетът по архитектура, строителство и геодезия, и КАБ са изключително ценен партньор на КСБ. На УАСГ разчитаме да обучат бъдещите кадри за бранша, които строителните фирми очакват в редиците си. С Камарата на архитектите полагаме съвместни усилия за подобряването на законодателството, касаещо строително-инвестиционния процес. Надявам се доброто ни взаимодействие не само да продължи, но и да се развива.

Пожелавам на Вас, на членовете на КАБ и на всички свързани със Строителния факултет на УАСГ здраве, лично щастие и успех във всички начинания!

Честит празник!

Своето официално приветствие към УАСГ и КАБ отправи и Председателят на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране инж.Марин Гергов.

От името на КАБ РК София Област арх.Борислав Владимиров и арх. Десислава Димитрова връчиха подаръци и юбилейна сребърна значка на КАБ на изпълнителния директор на КСБ Валентин Николов, на председателя на КИИП инж.Марин Гергов, на декана на Строителния факултет доц.д-р- инж.Емад Абдулахад и декана на Архитектурния факултет проф. д-р арх.Орлин Давчев.

С уважение към почетните членове на КАБ РК София Област арх.Розина Червенкова и арх.Янка Сачкова, те получиха официално от специално изработената за юбилея на КАБ сребърна значка.

Строителният факултет на УАСГ също почете своите дългогодишни уважавани преподаватели с грамота и кристален плакет.

По време на гала вечерта бяха открити общо три изложби.

Първата от тях бе общата изложба на КАБ РК София Област  с автор арх. Десислава Димитрова и Архитектурния факултет на УАСГ – “Брациговска архитектурно строителна школа – минало и бъдеще” създадена за Форум Брацигово “Каменният поток на времето” представяща в снимки и чертежи част от знаковите сгради на една от най-старите архитектурни школи, както и избрани студентски проекти разработвани за Брацигово от студенти на катедри “История и теория на архитектурата”, “Обществени сгради” и “Технология на архитектурата”.

Официален поздравителен адрес към КАБ и УАСГ отправи кмета на град Брацигово госпожа Надежда Казакова, връчвайки също и плакет “130 години град Брацигово”.

Втортата изложба представя история и проекти на Строителния факултет на УАСГ. Тя бе представена от декана на факултета доц. д-р инж.Емад Абдулахад.

Третата изложба “Мостове на градежи” на фондация “Нашият дом е България” с куратор арх.Пламен Мирянов, показва впечатляващи фотографски кадри от забележителни сгради на недвижимото културно наследство.

“Мостове към корени и памет, мостове към иновации, мостове към природа, мостове към ближен, мостове към Бога!

Архитектурата е следата на вятъра на новото време, но и на солените капки от дълбините на старото, от нашата лична история и от тази на цялата ни цивилизация.

От нашите градежи зависи бъдещето на нашия град и нашата природа, на здравето на нашия ближен, на мирогледа на нашето дете!

Значимите, стойностни и устойчиви градежи нека първо започват вътре в самите нас, положени върху здравите основи на любовта към ближен, общество и към скъпоценната земя българска!” – бяха част от думите арх.Мирянов представящи замисъла на тази  изложба.

Прекрасната водеща на събитието бе Галина Димтирова, а в музикалната програма на вечерта участваха квартет “QUARTO” и вокално студио “НУША”.

Тържествената част на вечерта завърши с разрязване на юбилейните торти на КАБ и УАСГ, впечатляващо огнено шоу и заря под звуците на националния химн подарени от фирма “ШИЙДЪЛ”.


Благодарим на нашите дългогодишни партньори и приятели, с чиято финансова подкрепа се осъществи това значимо за нас събитие!

 


ГЕНЕРАЛНИ СПОНСОРИЗЛАТНИ СПОНСОРИ


 

 

 


СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ


 


Медийни партньори