ФОРУМ „БРАЦИГОВО – КАМЕННИЯТ ПОТОК НА ВРЕМЕТО“

Представяме Ви програмата на организирания от Регионална колегия София Област към Камара на архитектите в България съвместно с Община „Брацигово“ форум посветен на архитектурното културно наследство „БРАЦИГОВО – КАМЕННИЯТ ПОТОК НА ВРЕМЕТО“, който ще се проведе на 9-ти, 10-ти и 11-ти септември в гр.Брацигово.

Предвидени са редица лекции, уъркшопи, дискусии и изложби. Важна част от събитието е организираният съпътстващ  конкурс за идеен проект за архитектурно художествен елемент на градската среда на централната пешеходна зона в Брацигово , с чиято реализация да се даде ревитализация на градския център.Краен срок за участие в конкурса е 1-ви септември 2021г.

Специално за събитието ще бъде преиздадена книгата на арх.Пейо Бербенлиев и Владимир Партъчев „Брациговските майстори строители“, която ще бъде подарък към  участниците във форума. На 10-ти септември тя ще бъде официално представена с лекция за Брациговската архитектурно строителната школа.

Част от програмата е организираната  детска архитектурна работилница – конкурс , чрез която децата ще преобразят централния градски площад изработвайки „каменен килим“, а за победителите ще има много награди осигурени от „ХИПОЛЕНД“.

 

Наши официални партньори и гости лектори са ИКОМОС, KИИП, САБ, УАСГ, Сдружение „Мещра“, Сдружение „Таляна“, Сдружение „Хорище“, OPTIMISTAS„Асоциация за строителство с естествени материали“Общинска фондация „Пловдив 2019“ и „Център за върхови постижения „Наследство БГ“.

На форума ще бъдат представени и щандове на фирми от бранша, чиито имена ще бъдат допълнително публикувани, тъй като все още се допълва списъка на участниците. Фирмите, които проявяват интерес, могат да се свържат на офисния ни имейл office@kab-so.com за повече информация.

Официален медиен партньор на събитието 

„ГРАДЪТ МЕДИА ГРУП“

 

Генерален спонсор на събитието:  Фирма „СКАЛА, МРАМОР И РИОЛИТ“АД

 

Рекламни партньори:

Място на провеждане – Културен дом в гр. Брацигово – Читалище „Васил Петлешков“

 

Регистрация и такси за участие до 6-ти септември 2021

Таксите се заплащат само по банков път, като готовите бланки можете да свалите от тук:

• Пакет лекции – 50лв. с ДДС + подарък книга „Брациговските майстори строители“–  ВНОСНА БЕЛЕЖКА на стойност 50лв./бланка/
• Такса за един уъркшоп на 11-ти септември – 30лв. с ДДС – ВНОСНА БЕЛЕЖКА на стойност 30лв./бланка/
• Пакет от два уъркшопа на 11-ти септември – 40лв. с ДДС – ВНОСНА БЕЛЕЖКА на стойност 40лв./бланка/
• Пълен пакет /лекции и уъкршопи/- 70лв. с ДДС + подарък книга „Брациговските майстори строители“– ВНОСНА БЕЛЕЖКА на стойност 70лв./бланка/

Регистрация и такси след 6-ти септември 2021 или на място:

• Пакет лекции – 70лв. с ДДС + подарък книга „Брациговските майстори строители“
• Такса за един уъркшоп на 11-ти септември – 50лв. с ДДС
• Такса за пакет от два уъркшопа – 60лв. с ДДС
• Пълен пакет /лекции и уъкршопи/- 100лв. с ДДС + подарък книга „Брациговските майстори строители“